2015. szeptember 29., kedd

#Settlement kritika, avagy egy új szerkesztő a színen

Hi guys! :)

A nevem Brynn Hastings, és talán néhányan már ismertek engem a Segítek, akár akarod, akár nem című blogomról, ami egy Luke Hemmings fanfiction. :)
Még mielőtt belekezdenék a kritikába, gondolom, vártok egy kis bemutatkozó- félét. Hát.. igyekszem majd nem hosszúra húzni, remélem elérem a kellő hatást.

  • Októberben töltöm be a tizenötödik életévemet.
  • Imádok olvasni. Amit legutóbb (tegnap) vettem könyvet, még aznap elolvastam (Julie Anne Peters: Ha ezt olvasod, én már nem leszek).
  • Imádok írni is. A blogomra mindennap felnézek, ahogy a facebook profilomra (katt), vagy a gmailemre is (poorfanny.fanny@gmail.com).
  • Bolondulok a 5 Seconds Of Summer- ért, és szoktam hallgatni One Directiont is, de persze csak minimális mennyiségben. My Chemical Romance- ra is el tudok aludni. :D
  • Sok internetes barátom van. Őket sokkal többre tartom, mint a való életbelieket.
  • Evangélikus iskolába járok, de nem igazán vagyok hívő. A szak miatt jelentkeztem.
Ennyi elég is rólam. Most pedig kezdődjön a kritika!


A blog írója: Amnestia S.
A blog linkje: (x)

Kinézet: 

- Fejléc:

Nagyon tetszenek a szereplők elhelyezései, bár nekem túl sötét. A cím tökéletesen illik a fejléc világához, és témájához. Köszönöm, hogy nem valami nagyon élénk színt választottál, és égetted ki a retinámat. Komolyan! Néha olyanokkal találkozok, hogy huh... És sajnos hajlamos vagyok arra, hogy kinézet alapján ítéljek meg valamit.
Amibe bele tudnék kötni, az talán csak annyi, hogy a bal oldalán a képnek van egy kis fehér rész. Nem annyira feltűnő, de engem zavar. Lilly képe csodálatosan ki van vágva, örülök, hogy egy ilyen képet választottál róla. A srácot nem tudom hogy hívják, pedig találkoztam már vele... Az elhelyezések, mint fentebb írtam, fantasztikusak. Csak így tovább!

- Design:

A modulok címe csodálatos, ahogy az egész elrendezés is. Ahogy észrevettem ezeket, egyből eszembe jutott, hogy egy másik blognak is ilyen néhány modulja, hogy a szereplők külön külön is kapnak. Rájöttem, hogy azt is te írod. :D
Ez sem retinaégető, szóval jár a képzeletbeli plusz pont.
A menü is tetszik, bár ott a betűtípust nem szívlelem. Valahogy nem illik az összhatáshoz, de persze ez csak az én véleményem. Lehet, hogy valakinek pont ez tetszik.

- Fülszöveg: 

Egyszerűen lenyűgözött! Imádok ilyen jellegűeket olvasni, úgyhogy nem úgy kezdtem/kezdek bele, hogy "Jajj, már megint egy ilyen blog!". Tetszik, hogy helyesen írtál le mindent, mert ez nálam amolyan legfontosabb szempont.
Nekem mondjuk elsőre olyan Szürke ötven árnyalata beütése volt, de lehet, hogy csak véletlen. Mindegy, attól még tetszett. (És nem, nem olvastam. Nem, nem láttam a filmet sem. Fülem viszont van)

- Karakterek/rendezett képek:

Nagyon tetszik. Fogalmam sincs, hogy tud valaki ilyet készíteni (gondolom Photoshop), de csak gratulálni tudok a készítőnek. Leírtad az alap dolgokat, és a belső-, külső tulajdonságaikat is, amit máshol nem nagyon láttam még.

Történet:

- Prológus:

Nagyon tetszett. Nem számítottam ilyenre, főleg nem arra, hogy E/3- ban írod. :) Néhány vesszőhibától eltekintve nem volt nagy baj, ezt meg kell hagyni. Tetszett Camille gondolkodása, és Lucien viselkedése. Ú, imádom a fekete lovakat! És az a név neki, hogy Ambrózia... Huh, imádom! Ha nekem lenne lovam, nekem is így hívnák... valószínűleg. :D Na de térjünk rá a hibákra:

Még sosem, mert vele senki sem így beszélni, főleg nem egy nő!
Ez nem az a mert, amire te gondolsz. Itt a cselekvésről beszélünk. Mit csinál? Mer. Ige. Ezek elé nem kell vessző.

A lány, pillanatokig meg sem tudott szólalni.

Ide sem kell vessző.

A történet többi fejezete:

Itt a hibáidat fogod látni, és a véleményemet a fejezetekről.

Cam becsukta az ajtót majd a konyha asztalra, hajította a levelet, amin az ő neve állt igen gyönyörű betűkkel, méghozzá a teljes neve.
Nem kell vessző. A fogalmazásod nagyon szép.
ugyan is

Ugyanis.

Meglepődtem, amikor a levelet olvastam. Tényleg nem számítottam rá, hatalmas gratuláció! Azt hittem, hogy valami mást fog kérni, gondolok én itt testi szolgáltatásokra.

A második fejezetben kisebb elírásokat vettem észre, de ahogy látom, javul a vesszőhasználatod. És az első gondolatom, mikor elolvastam: NE! Megint egy robbanás?! Lucien, sürgősen segítened kell!

A harmadik fejezetben tetszetős volt az a rész, mikor visszaemlékezett a nagyapjával való beszélgetésre, veszekedésre, és az is, amikor Lucien megcsókolta (homlokon, oké, de akkor is!) a lányt.

 Még mindig találtam vesszőhibákat a negyedik fejezetben, de a fogalmazásoddal kárpótolsz. :D

Az összes többit nem fogom külön véleményezni, de tudnod kell, hogy rengeteget javult a fogalmazásod, és még az eszméletlenebbnél is eszméletlenebb. Én nem igazán tudok E/3- ban írni, de ez meg is látszik rajtam. :D

Összességében:

Neked sosem lenne szabad abbahagynod az írást, látszik rajta, hogy mennyire élvezed amit csinálsz. :) Csak gratulálni tudok a történethez, egyáltalán nem olyan, mint amilyennek hittem. Egyedi, fantasztikus karakterekkel. :)

A kritika kizárólag az én véleményem, nem állt szándékomban megbántani vele senkit, építő jelleggel írtam!

Hatalmas ölelés,
Brynn 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm!
    Mindenképpen megpróbálok jobban oda figyelni :)

    Ölel;
    Amnestia

    VálaszTörlés