2015. szeptember 6., vasárnap

Filmkritika #6 - Az útvesztő

                       Sziasztok! Ezennel megérkeztem a 6. filmkritikámmal, habár ezt 
               nem kértétek, de a barátnőmmel megnéztük újra, mivel hamarosan már 
                                      készülünk a következő részre. Remélem tetszeni fog kritika,                  
                     ha szeretnétek kérni, akkor nyugodtan írjátok meg. Köszönöm előre is! 
                                                                                                                  Ölel, Kyra N.


 "Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni." 









Hát, nekem ez nem annyira tetszett, mint először, úgy fél évvel ezelőtt. Lehet, hogy azért, mert azóta elolvastam a könyvet is, és elég sokban különböznek egymástól, ami ugye egy könyvmolynak kicsit idegesítő. A szereplőket szerintem eltalálták. Viszont a legnyagyobb bajom az Dylan szinkronhangja volt. Na, azt nagyon elrontották. Miért nem lehetett a megszokott Teen Wolf-os hangja? Miért?! Nah, de mindegy, gondolom a következő részben is ez lesz a hangja. Miközben néztük, elég sokszor magyaráztam a barátnőmnek, hogy az a jelenet, amit épp néztünk, az nem így volt a könyvben. Például a karakterek. A könyvben az egyik szereplő a könyvben kedves, van aki izmos és erős, míg a filmben tisztára az ellentéte. De ezek még csak a karakterek. A történetről ne is beszéljünk. Azért mégis egy példa, ami nem spoiler-es: a könyvben direkt kiemelték, hogy az időjárás nem változik, nem esik az eső, erre az első 40 percben a filmben elered az eső.





 Szóval, akkor a legjobb a film, ha nem olvastuk a könyvet. Viszont, aki nem olvassa el, lemarad egy csodálatos élményről.
Filmtrailer
Könyvkritika

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ha egy aprócska kis véleményt elfogadsz.
    Soha ne úgy ülj be egy filmet nézni, hogy a könyvet veszed alapul és ahhoz hasonlítod. Annak nincs semmi értelme, hiszen néhány esetben a könyv csak alapul szolgál, de az események megvalósítása máshogy történik és plusz jelenetek is kerülhetnek bele. Vagy éppen nem kerülnek bele. Ha igazán élvezni akarod a filmet akkor felejtsd el arra a kis időre, hogy mit olvastál. Főleg ha utána kritikát akarsz írni róla. Felesleges arról írnod, hogy a filmben így volt, de a könyvben nem. Hiszen nem összehasonlítást írsz hanem FILM kritikát :)

    VálaszTörlés